Wave Resort с първа награда в конкурса “Сграда на годината 2019”

10 декември 2019: Wave Resort грабна първа награда в категория „Хотели и ваканционни комплекси“ на XVIII издание на национален конкурс “Сграда на годината” в България.

Годишните награди отличават най-добрите постижения в областта на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България за изминалата година.

Конкурсът “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.Церемонията по награждаването на отличените сгради в Национален Конкурс "Сграда на годината" се проведе на 10 декември 2019 в София.

Медиен партньор на събитието е БНТ, която ще излъчи събитието на 14 декември 2019 г. от 15:00 часа по БНТ 1.


За Wave Resort

Wave Resort се намира между Ахелой и Поморие върху площ от близо 50 дка, граничещ с плажната ивица на изток, главния път Варна- Бургас на запад, къмпинг Ахелой на север и Поморийското езеро на юг. Комплексът е предназначен основно за летен ол-инклузив туризъм, но инфраструктурата му благоприятства развитието на уелнес, здравен и събитиен туризъм. Хотелският продукт на Wave Resort е уникален и конкурентен, предлагащ на гостите емоционално запомнящ се престой и комплексно преживяване, насочено към специфичните изисквания на различни групи пътуващи. Основната идея на проекта е да се избегнат обичайните недостатъци на модела ол-инклузив, каквито са големите струпвания на хора в основния ресторант и по зоните край басейните, и създаване на повече възможност за лично пространство.

Архитектурна визия

Архитектурната визия е съвременна и интригуваща, без излишни претенции и провокации, целяща да пасне на вкуса на разнородна публика от цял свят. За да се постигне това бе взето решение да се направи сграда, която да отговори на съвременните тенденции, но в същото време да е решена по правилата на класическите сгради, приети за хармонични и красиви от векове. За тази идея архитектите изхождат от презумпцията, че такава сграда би носила подсъзнателното чувство за нещо познато, което носи спокойствие и позволява бърза адаптация на гостите към новия им дом. В тази връзка сградата на хотела е решена в симетрия, а пропорциите и силуета ѝ целят да напомнят на палацо или дворец. Класическо е и съотношението във височина между солидните и високи обществени етажи към по-ефирните и по-ниски хотелски нива.

Устойчив бизнес модел

Големият двор е нещо, което отличава Wave Resort от повечето комплекси по Черноморието. Необичайно за България е решението на инвеститорите да „жертват“ 2/3 от позволеното от закона застрояване, за сметка на по-устойчив бизнес модел, при който гостите разполагат с повече лично пространство и атракции в самия хотелски комплекс. Надяваме се този бизнес модел да се докаже във времето и да стане алтернатива на презастрояването. Сепарирането на пространствата в комплекса в специфични зони дава възможност туристическия продукт да се ориентира към различни таргет групи: двойки, семейства с деца, любители на спорта и уелнеса, бизнес гости и участници в събития.