Най-доброто W~SPA изживяване

Концепцията

Посветен на света на Спа, W~SPA предлага един по-различен подход към здравето и благосъстоянието.

Уединени басейни, успокояващи терапии, W~SPA съоръжения, проектирани за едно несравнимо СПА изживяване.

W~SPA е място, което събира енергията на фините магнитни частици на плажния пясък и лечебните свойства на солените води на Поморийското лиманно езеро.

Обграден от една страна от морето, а от друга от Поморийските солници, с неповторимата си атмосфера, микроклимат, адаптирана растителност и животинска среда, ваканционен комплекс Wave Resort разкрива впечатляващо релаксираща и естествено възстановяваща атмосфера. Съчетани със сутрешния морски бриз и лечебните йодни пари, те сътворяват една естествена лечебница за редица заболявания.

Черпейки от богатствата на природата, уелнес процедури комбинират силата на черноморска кал и луга с традиционни техники на приложение.

W~SPA представя балансирани уелнес пакети, авторски СПА ритуали и иновативни козметични продукти за истинско естетическо и възстановяващо преживяване.

Отдайте се на върховното W~SPA изживяване в Wave Resort.

Добре дошли в света на W ~ SPA!

За повече информация, моля свържете се с нас:

T: +359 88 413 9309 | E: spa@waveresort.bg

Пясъкът

W~SPA събира енергията на фините магнитни частици на плажния пясък и лечебните свойства на солените води на Поморийското лиманно езеро.

Обграден от една страна от морето, а от друга от Поморийските солници, с неповторимата си атмосфера, микроклимат, адаптирана растителност и животинска среда, ваканционен комплекс Wave Resort разкрива впечатляващо релаксираща и естествено възстановяваща атмосфера.

Съчетани със сутрешния морски бриз и лечебните йодни пари, те сътворяват една естествена лечебница за редица заболявания.

Пясъкът на плажната ивица има черен цвят заради високото съдържание на магнетит: феримагнитен минерал, един от няколкото оксиди на желязото. Магнетитът притежава най-силните магнитни свойства от всички естествено срещани минерали на Земята. Смята се за лечебен, особено когато е съчетан с дълго излагане на слънце и морска вода. Магнетитът е в състояние да привлече заболяванията, които има човекът, за да облекчи страданията му.

Как лекува пясъкът? Магнетиният пясък има уникалното свойство да акумулира слънчевата топлина и в горещите летни дни се нагрява около 60°C. Същевременно бавно я отдава на човешкото тяло и така не предизвиква прегряване, а постепенно затопляне на органите. Благодарение на това се засилват кръвообращението, лимфодренажът и обмяната на веществата.

Но освен лечебен, горещият пясък има и козметичен ефект. Той леко масажира кожата и премахва мъртвите клетки, а в дълбочина стимулира разграждането на целулита и мастната тъкан. Затова, само след десетина процедури кожата става не само по-гладка, стегната, но можем да се окажем и без няколко излишни килограма.

Как да „вземаме” пясъчните вани? Към процедурите пристъпете в края на плажния ден – около 5 часа следобед. Тогава пясъкът е акумулирал достатъчно топлина, но въздухът вече не е толкова горещ. В него си изкопайте хоризонтално легло на малка дълбочина. След това подсушете добре тялото с хавлия и легнете вътре, като помолите някой да ви засипе отгоре с горещ пясък. Главата и гърдите (сърдечната област) трябва да останат открити и по-нависоко, а най-добре и под чадър. Останете в пясъчната вана около 20-30 минути, а за деца съкратете времето на половина. След като излезете от „леглото“ не бива да се къпете и да се излагате на слънце. Необходимо е само да си починете половин час на сянка. Само така ще извлечете ползи от лечебните свойства на пясъка.

Научете повече