W~SPA съоръжения

Разположен върху площ от 2 500 кв.м, W~SPA предлага интегриран подход към здравето, благосъстоянието и красотата, фокусирайки се върху индивидуално разработени уелнес и медицински програми. Центърът се състои от закрит отопляем басейн, модерно оборудвана фитнес зала с панорамна гледка към вътрешния двор на комплекса, автентичен турски хамам, термална зона с финландска сауна, билкова сауна, парна баня, солна стая, Кнайп пътека, терапевтичен солен басейн, расул и над 10 масажни стаи.

W~SPA съоръженията са проектирани така,...

Вътрешен басейн с джакузи и детски басейн

Потопете се в спокойствието и хармонията на вътрешния отопляем басейн.

1. Вътрешен закрит басейн: 190 м2

  • дълбочина: 140 см

2. Детски вътрешен закрит басейн: 8 м2

  • дълбочина: 25 см

3. Джакузи: до 6 човека

*Температура на водата: 28°С

* Отворени през Април, Май Октомври

ФИТНЕС

Подобрете физическата си форма и тонус в модерно оборудваната фитнес зала на W~SPA. На ваше разположение са висококачествени уреди на марката Technogym, професионални фитнес инструктори и красива гледка към вътрешния двор на комплекса.

ФИНЛАНДСКА САУНА

Помещение с температура на въздуха от 70 до 100 ° C и с ниска влажност. Влажността на въздуха се регулира от водата, която се налива върху камъните и създава пара. От векове насам при някои народи сауната е място за отдих, релаксация и усамотяване. Тя е известна със своите положителни свойства върху човешкото тяло и е естествен начин за подобряване на имунната система, тонуса и жизнеността на тялото.

БИЛКОВА САУНА

Лека сауна в комбинация с различни лекарствени растения – билки, които берем всеки ден от нашата градина, клонки от широколистни и иглолистни дървета, шишарки и др. Температурата е от порядъка на 50÷60 °C. Относителната влажност на въздуха е 30 - 40%, но може да достигне и до над 50%. Под действието на горещия въздух и парата, съдържащите се в растенията био-активни вещества се освобождават и насищат въздуха в сауната. Билковата сауна има изключително благотворно въздействие върху дихателната система, кожата и косата.

СОЛНА СТАЯ

Чрез модерна технология (НЕБУЛИЗАТОР) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацевтична алпийска каменна сол.

СОЛЕН БАСЕЙН С ХИДРОМАСАЖ

Басейн със солена вода, комбиниран с воден масаж за различни части от тялото Има релаксиращ, детоксикиращ и имуностимулиращ ефект.

КНАЙП ПЪТЕКА

Разходка във водна пътека, с редуваща се студена и топла вода, дъното на която е покрита с речни камъни. Укрепва физическото състояние, подобрява кръвообращението и ускорява детоксикацията, стимулира притока на кръв в тялото.

ХАМАМ (ТУРСКА БАНЯ)

Потопете се в този традиционен турски ритуал и хармоничната атмосфера на хамама. Подобрете функцията на имунната и дихателната си система, балансирайте кръвното си налягане и стимулирайте метаболизма си. Хамамът успокоява нервната система, подобрява съня, подсилва усещането за лекота и лекува главоболие, затлъстяване и целулит.

Отличителният елемент от другите сгряващи бани е горещият камък от полиран гранит, от мрамор или комбинация от мозайка и керамика. Хамамът е наследник на древните римски терми и прародител на парната баня в Европа, но с няколко добавки – пяна, масаж, пилинг и аромати.

ТАНГЕНТОРНА ВАНА

Вана с хидромасаж, в която под налягане се прави подводен масаж на тялото. Има тонизиращ, противооточен и противовъзпалителен ефект.

ДУШ ВИШИ

Хидротерапия, изпълнявана на специално легло с душ, която спомага за освобождаване на стреса и токсините, ускорява метаболизма и укрепва мускулите.

ДУШ ШАРКО

Шокова струя вода, подавана от разстояние и контролирана от терапевт. Действа детоксикиращо и регенериращо, като обогатява клетките с кислород и подобрява циркулацията на кръвта.

РИТУАЛ РАСУЛ

Неповторими моменти в индивидуално пространство с топло легло и парна баня. Расул-ритуалът включва маска с лиманна кал, терапия с инфрачервени лъчи, пилинг на тяло с Поморийска луга, хидратиращ масаж на цяло тяло. Ритуалът завършва с релакс и  чаена запарка, за достигане на пълен физически и психически баланс.

ТЕРАПИИ С КАЛ И ЛУГА

Изпитайте уникалната лечебна сила на Поморийската кал и луга, известна още от древността с богати минерални и органични компоненти и терапевтичния си ефект върху организма. Поглезете се с това неповторимо СПА изживяване в нашите стаи за калолечение и луголечение за групи до трима души, разделени в дамска и мъжка секция. Апликациите за тяло се провеждат върху топло легло, последвани от пилинг с естествени продукти.

Научете повече

БЕЗПЛАТЕН ТРАНСФЕР