Wave Resort с благотворителна кампания „Роди дете в България“ 2021

Wave Resort стана домакин на турнето„2х20 Галактика“, посветено на Националната благотворителна кампания „Роди дете в България“ 2021 и Информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Летният театър на Ваканционен комплекс Уейв Резорт събра истинските почитатели на българската поп и рок музика, за да се насладят на легендарната рок група „СПРИНТ“, Галя Георгиева, Драго Драганов и емблематичния глас на БГ радио – Атанас Стоянов. Специален гост на Събитието беше заместник-кметът на Столична община, г-жа Албена Атанасова, която освен, че е голям почитател на българската музика, застава зад благородната кауза.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща за повече деца, родени в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Концертът откри поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“. Драго Драганов изпълни едни от най-популярните песни от българската поп и рок сцена, а рок група „СПРИНТ“ зарадва своите почитатели с най-популярните си хитове, както и с песни от новия албум на групата „Галактика“. Водещ на концерта беше Атанас Стоянов от големия ефир на БГ радио.

Събитието се реализира с любезното съдействие на Нуртен Юнсев Дел Луче, която живее в Турция, но е родена в България – певица, текстописец, композитор и артист. В концертите и в подкрепа на Каузата се присъединиха и Богдан Томов, Георги Низамов и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров, които ще бъдат специални гости в другите градове от турнето.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерството на културата – Програма за подкрепа на творчески проекти в областта на сценичните изкуства 2020 г., по проект „БЪДЕЩЕТО НЕ Е ИГРА НА ДОМИНО“ – разпространение на концерт-спектакъл на група „Спринт“ на „Студио Спринт Проджект“ и проект „ЗАКЛИНАНИЕ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА – ТУК И СЕГА“ на Агенция „Сребърен ключ“, който представя и популяризира музикалният албум „Заклинание в четири сезона“ и подкрепата на Столична община в лицето на зам.-кмета Албена Атанасова.

Основни партньори на турнето и кампанията „Роди Дете в България“ са БГ радио, медиен портал МамаЗона и Pine Smart Bulgaria – първите умни пелени в света в помощ на всеки родител, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал MyFamily.bg. Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!