ЦЕНОРАЗПИС MЕДИЦИНСКИ ПРОЦЕДУРИ

Ваканционен комплекс Wave Resort събира енергийността на магнетичния черен плажен пясък, лечебните свойства на солените води на Поморийското лиманно езеро и природната инхалационна терапия с йодни пари. Възползвайки се от естествената лечебница и оборудвани с апаратура, в Медикъл СПА центъра сме създали възстановителни програми за заболявания на опорно- двигателния апарат, периферната нервна система, дихателни и кожни заболявания и програма за рехабилитация след прекаран Ковид-19. Екипът ни е от квалифицирани лекари и рехабилитатори, специалисти във физикалната медицина.

БЕЗПЛАТНИ ЗА ГОСТИ НА WAVE RESORT:

1. БИЛКОВА САУНА

Лека сауна, в комбинация с различни лекарствени растения – билки, клонки от широколистни и иглолистни дървета, шишарки и др. Температурата е от порядъка на 50÷60 °C. Относителната влажност на въздуха е 30 - 40%, но може да достигне и до над 50%. Под действието нагорещия въздух и парата, преминаващи през тях, съдържащите се в растенията биоактивни вещества се освобождават и насищат въздуха в сауната. Билковата сауна има изключително благотворно въздействие върху дихателната система, кожата и косата.

2. ФИНЛАНДСКА САУНА

Помещение с температура на въздуха от 70 до 100 градуса, но с ниска влажност. Влажността на въздуха се регулира от водата, която се налива върху камъните и създава пара. От векове насам при някои народи сауната е място за отдих, релаксация и усамотяване. Тя е известна със своите положителни свойства върху човешкото тяло и е естествен начин за подобряване на имунната система, тонуса и жизнеността на тялото.

СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ:

1. ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД

 • Първичен: Установяване общото състояние на пациента и изработване на индивидуален лечебен план.
 • Заключителен: Последващо наблюдение и насоки.
  • Цена: 55 лева

2. РАЗПРЕДЕЛЕНИ В ДНЕВНО ПОЛЗВАНЕ

 • Лечебна физкултура: Съставяне на индивидуален комплекс от физически упражнения, с цел възстановяване или повишаване на двигателната активност и психо-емоционалния тонус на пациента.
  • Продължителност 15 мин. - 30 лева
 • Лечебен масаж: Съвкупност от техники за премахване на болка, лечение на травми, сващания, тревожност, стрес. Масажът подобрява кръвообращението, отпуска мускулатурата, тонизира. Чрез специализирани масажни похвати се постига релаксиращ, стимулиращ или противооточен ефект, с цел повишаване на възстановителните способности на организма и психо-емоционалния тонус.
  • Продължителност 25 мин. – 85 лева
  • Продължителност 50 мин. – 149 лева
 • Пресотерапия (лимфен дренаж): С помощта на маншети под форма на ботуши, ръкави или пояс, чрез изпълване с въздух се осъществява пресотерапия върху крайниците или кръста. Има противооточен, ревулзивен и биостимулиращ ефект.
  • Продължителност 40 мин. – 70 лв.

3. ИНХАЛАЦИЯ: Целта е чрез инхалиране на лечебни разтвори или солни йони се преодолява персистиращият спазъм и оток на бронхиалното дърво и се подобрява експекторацията и газообмена. По този начин се повишава кислородната сатурация и се нормализира алкално-киселинното равновесие в организма. Крайната цел е възстановяване на хомеостазата и повишаване на адаптационните и рекреативни способности на организма.

 • Продължителност 15 мин. – 18 лева

4. УЛТРАЗВУК: Масаж на тъканите с ултразвукови вълни и ултрафонофореза на различни медикаменти под формата на маз или гел. Има противовъзпалителен и обезболяващ ефект, прониква дълбоко в тъканите и сухожилията.

 • Продължителност 15 мин. – 20 лева

5. ЕЛЕКТРОПРОЦЕДУРИ: Галваничен ток, електрофореза, ДДТ, ТЕНС, ИФТ и др. При необходимост може да се комбинира с ултразвук и вакуум терапия. Целта е да се преодолеят симптоми като остатъчна болка, слабост, застойни процеси, недобра перфузия и микроциркулация, интоксикация, дихателна и сърдечна недостатъчност и др.

 • Продължителност 15 мин. – 20 лeва

6. ВАКУУМ ТЕРАПИЯ: Създаване на вендузи ефект с гумени чашки, позволяващ съчетаване на електротерапия на ниско и средно-честотни токове и вакуумен масаж на тъканите. Има стимулиращ, ревулзивен и рефлекторен ефект.

 • Продължителност 15 мин. – 15 лeва

7. ДУШ ШАРКО: Шокова струя вода, подавана от разстояние и контролирана от терапевт. Действа детоксикиращо и регенериращо, като обогатява клетките с кислород и подобрява циркулацията на кръвта.

 • Продължителност 20 мин. – 50 лева

8. ДУШ ВИШИ: Хидротерапия върху специално душово легло, която спомага за отмиване на стреса и токсините, ускорява метаболизма и укрепва мускулатурата.

 • Продължителност 20 мин. – 40 лева

9. ТАНГЕНТОРНА ВАНА: Вана с минерална или изкуствено минерализирана вода, в която под налягане от помпа се прави масаж на тялото. Има тонизиращ, противооточен и противовъзпалителен ефект.

 • Продължителност 20 мин. - 45 лева

10. КАЛНИ АПЛИКАЦИИ: Чрез апликация на Поморийска кал или луга се постига регулиране на йонния обмен на организма, дезинтоксикация, както и стимулиране на имунитета. Има силно противовъзпалително и регенераторно действие върху тъканите.

 • Частични: Продължителност 20 мин. – 25 лв.
 • Цяло тяло: Продължителност 20 мин. – 55 лв.

11. АПЛИКАЦИИ С ЛУГА: Регулират йонния обмен на тялото, имат противовъзпалително и регенеративно действие. 

 • Частични: Продължителност 20 мин. – 25 лв.
 • Цяло тяло: Продължителност 20 мин. – 55 лв.

12. ВАНА С ЛУГА: Регулира йонния обмен на тялото, има противовъзпалително и регенеративно действие. 

 • Частични: Продължителност 20 мин. – 25 лв.
 • Цяло тяло: Продължителност 20 мин. – 55 лв.

13. СОЛНА СТАЯ: Чрез модерна технология (халогенератор) в стаята се създава терапевтичен микроклимат, близък до този в солните пещери, боровите гори или морския бряг. Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. По време на процедурата в солната стая се разпрашават фини частици от 1-3 микр. специална фармацефтична алпийска каменна сол.

 • Продължителност 20 мин. – 20 лева

14. СОЛЕН БАСЕЙН: Басейн със солена вода, комбиниран с хидромасаж за различни части на тялото. Има релаксиращ и детоксикиращ ефект, укрепва имунитета.

 • Продължителност 20 мин. – 20 лева

15. КНАЙП ПЪТЕКАХодене по водна пътека с редуване на топла и студена вода, дъното на която е постлана с речни камъни. Има стимулиращо действие на кръвната циркулация, особено на краката. Басейн с морска вода, комбиниран с хидромасажно-действие. Има релаксиращ, детоксикиращ ефект и укрепва имунитета.

 • Продължителност 20 мин. - 20 лева

10 % при резервации на допълнителни услуги от Медицински услуги и СПА меню за гости, резервирали Уелнес или лечебен пакет.

Индивидуалното отношение към здравето на всеки гост ни прави специални в СПА туризма. Вие може да се доверите на екипа ни и да се насладите на престоя си.

Погрижете се за здравето си в W~SPA Medical & Wellness.

Работно време: 08:00 - 20:00 часа

За резервация и/или повече информация, моля свържете се с нас:

БЕЗПЛАТЕН ТРАНСФЕР